Adaugă comentariu nou

Cum sa va invatati copilul sa gandeasca realist

[[{"type":"media", "view_mode":"media_large", "fid":"330", "attributes":{"class":"media-image aligncenter size-medium wp-image-1124", "typeof":"foaf:Image", "style":"", "width":"300", "height":"199", "alt":"copii_fericiti"}}]]

Va veti invata copilul sa gandeasca realist. Solutia este sa ii predati copilului dumneavoasra o versiunea simplificata a acestor principii. Copilul dumneavoastra trebuie sa inteleaga bine unele aspecte importante. Aceste aspecte sunt subliniate prin exercitii si sectiuni pe care le veti parcurge impreuna cu copilul dumneavoastra. Totusi, este de asemenea important sa evidentiati in mod repetat aceste aspecte de cate ori aveti ocazia. Aspectele esentiale sunt:

 

  1. Gandurile sunt lucrurile pe care ni le spunem noua insine in mintea noastra.
  2. Gandurile sunt importante pentru ca determina emotii si actiuni.
  3. Gandurile pot fi calme sau ingrijorate.
  4. Gandurile de ingrijorare pot fi de multe ori schimbate daca suntem buni detectivi si cautam dovezi.

Materialul pe care il veti parcurge impreuna cu copilul dumneavoastra consta in trei etape distincte, dar relationate, fiecare etapa consta in a-l invata pe copilul dumneavoastra sa inteleaga ce sunt gandurile si cum sa devina expert in identificarea propriilor ganduri. Ce-a dea doua etapa consta in a-l ajuta pe copilul dumneavoastra sa invete importanta gandurilor, iar in cea de-a treia etapa il veti invata sa elimine gandurile anxioase prin munca de detectiv si prin examinarea dovezilor.

“Cum sa va ajutati copilul cu probleme de anxietate” - Ronald M. Rapee, Susan H. Spence, Vanessa Cobham si Ann Wignall

De la Diana Ciubotaru, psihologul din Iasi