Povestea GAMMA
Gamma are o poveste. S-a născut într-o societate în plină transformare, evoluție, exact ca universul nostru aflat în expansiune. Terapeuții fondatori sunt pionierii terapiei sistemice în România și construiesc pas cu pas un curent terapeutic pe un teren nou, care în bătrâna Europă deja a trecut de epoca lui de aur. Școala Sistemică Gamma este o școală a inovației și începutului de eră a viziunii sistemice într-un nou context, într-o țara care se renaște pe ea însăși – și are nevoie de vizionari care să o ajute să se redefinească, să se reinventeze, să se însănătoșească.
Terapeuții fondatori Gamma au început construcția identității lor terapeutice în anii 2000 când psihologia și sănătatea se reconstruiau conceptual după o perioadă de stagnare impusă de comunism. Proiectul MATRA, finanțat de Ministerul de Externe al Olandei, adus în România de Anneke van Steenbergen-Postma și echipa sa, a pus semințele terapiei de familie pe un teren fertil, al minților noastre, de acțiune, și până acum, născându-se câteva școli de psihoterapie sistemică în toată țara. Școala Sistemică Gamma are misiunea excelenței, inovației și încrederii în psihoterapie. Continuăm să adaptăm instrumentele terapeutice a aproape 11 școli terapeutice la ritmul și societatea noastră, la ordinea implicită a vieții noastre, adaptăm stilurile terapeutice, vrem să creăm cel mai eficient sistem de intervenție pentru suprasistemul mare din care facem parte toți. Știm că fiecare dintre noi contează și face diferența. O spune și teoria sistemică, o simțim și noi în fiecare zi.
Școala Sistemică Gamma este o parte a Institutului Gamma și viziunea sa de inovație și creație se sprijină pe o temelie a valorilor celor care au creat-o: familie, bucurie creatoare, excelență în inovație, sănătate radiantă în toate palierele vieții, încredere.
Conform studiilor, cei care au o viață de familie în care se simt liberi să se manifeste ca emoții, sentimente și gânduri și liberi să acționeze în direcții creatoare, sunt mai sănătoși fizic, trec mai ușor ca nucleu prin dificultățile sociale și au mai multe idei despre cum să evolueze pentru a fi fericiți în continuare.
Acum, imaginați-vă că fiecare vă puteți cultiva asta în propria familie cu răbdare, exact cum cultivi o grădină de la semințe până la flori. Îți ia timp, dar când toată grădina înflorește este o splendoare să o contempli.
Așa contemplăm noi societatea, ca pe o grădină în care toate semințele au potențial de a crea familii. Noi, terapeuții Gamma, suntem grădinarii care susținem familiile să-și activeze potențialul și, la rândul nostru, ne îngrijim propria grădină. Niciodată nu ești singur, cel puțin o dată ai înflorit în grădina celor care te-au născut.
Noi suntem Comunitatea Gamma. Susținem familia să-și înflorească potențialul. Așteptăm noi terapeuți să intre în această frumoasă Școală a viitorului, în care ajutăm fiecare individ să-și manifeste în libertate interioară și exterioară, potențialul său de a înflori creator, cu încredere.
Cu admirație pentru forța creatoare din fiecare om,
Fondator și președinte Gamma Institute,
Psiholog principal Diana Laura Ciubotaru
GAMMA Education - Departamentul de formare şi educaţie este reprezentat de două şcoli:
Şcoala SSF – sistemică de formare, încorporează în curricula de formare cele mai noi cercetări legate de practica sistemică şi holistă.
|
GAMMA Health - Gamma Clinic Psychology este un centru de sănătate ce își propune să fie mereu aproape de comunitate prin servicii complexe și integrate, ce au ca scop atingerea și menținerea sănătății fizice, emoționale și spirituale. GAMMA Clinic Psychology este în primul rând un spațiu de regăsire și recuperare a sănătății la nivel global: fizic – prin serviciile de medicină alternative și naturistă, mental – prin serviciile de consigliere psihologică și psihoterapie individual, de familie sau de grup și spiritual – prin serviciile de consigliere spiritual și dezvoltare personal.
|
GAMMA Projects & Research are drept scop derularea de proiecte de cercetare fundamental în domeniul neuroștiințelor și a conștiinței, dar și a cercetării în psihoterapie de familie, prin dezvoltarea de instrumente și metode de intervenție de top. Platforma de cercetare interdisciplinară reunește cercetători colaboratori la proiectele institutului din domeniile psihologie și științele cognitive, genetică, fizică cuantică, cosmologie și științele umaniste. Este departamentul ce dezvolta proiecte europene și de cercetare în domeniul psihologiei, cu scopul de a conștientiza publicul larg cu privire la beneficiile dezvoltării personale asupra stării de bine individuale și familiale. |