Interesat sa practici psihoterapia?
Dragii mei, avem noutăți!
Am deschis noi sedii ale Școlii Sistemice de Formare din cadrul Institutului Gamma atat în IAȘI cat și in BUCUREȘTI. În aceste locatii se vor desfășura activitățile de training și formare, supervizare, dezvoltare personală, psihoterapie și consiliere individuală, de familie și cuplu (acreditate de CPR).
În al doilea rând, intrucat am constatat că, în grupurile de formare care au încheiat procesul sau sunt pe final – apare o ruptură între nivelul de aspirație, dorința de a practica și inserția efectivă în piața terapeutică, am luat decizia să răspund acestei nevoi.
In acest sens voi crea o platformă comună de întâlnire și practică pentru toți cei care au încheiat procesul de formare până la nivelul autonom sau sunt în procesul de supervizare. Invitația este deschisă pentru toți terapeuții sistemici indiferent de școala în care s-au format și sunt deschiși la crearea unui spațiu de lucru la care să participe efectiv – fizic vorbind, prin supervizare / reactualizare informatii de baza, interventie si proces terapeutic de la prima ședință pana la ultima ședință. Vom infiinta astfel un colectiv activ, implicat în crearea identității profesiei de terapeut, o rețea profesională de susținere și atingere a scopului final – prin care, tu, terapeutul aspirant chiar să devii profesionistul care ai visat – să poți să afirmi că jobul tău principal este PSHOTERAPIA.
În mod concret, formez o echipă dintre cei care doresc să practice tot ceea ce au învățat sau învață încă în procesul de formare. Acesta este un proiect nou al Școlii, intitulat – ”Programul de integrare profesională și consolidare a identității de terapeut” – Cursanții școlii beneficiază de mari reduceri de tarife si discount-uri la toate tipurile de activități nominalizate mai jos. Proiectul va avea un timp limitat de desfasurare in intervalul 01.09.2014 – 01.10.2015. Lista de inscrieri este deschisă din această săptămână – 25.08.2014, locurile sunt limitate (pentru a păstra calitatea actului profesional) și se ocupă în ordinea înscrierii:
- o echipă pentru IAȘI
- o echipă pentru BUCUREȘTI
- ce presupune efectiv derularea programului:
1. Formarea unei echipe de psihoterapeuți care să practice efectiv in sediile scolii:
- psihoterapie și consiliere sistemică de familie și cuplu conform unui contract de colaborare, la sediile școlii, care sunt amenajate corespunzător, cu toate utilitățile necesare actului terapeutic (individual sau grup/familie),
- activități de dezvoltare personală de grup după curricula școlii sau elaborată sub egida și supervizarea școlii,
- elaborare de programe de intervenție psihologica pe categorii de vârstă.
2. Terapeuții primesc o sesiune colectivă de supervizare in fiecare lună, inclusă GRATUIT, sesiune in care se dicută toate cazurile care se deruleaza în clinică – întreaga echipă participă și dezvoltă noi alternative de lucru.
3. La începerea proiectului toți terapeuții din echipă beneficiază de 1 zi GRATUITĂ de recapitulare generală a procesului terapeutic sistemic și vor primi o schemă generală de lucru pentru intervenția sistemică - la cazurile individuale/familie.
4. Terapeuții din echipă au prioritate la includerea în proiectele de cercetare ale Institutului cu terțe părți (proiecte europene sau prin agențiile locale), iar orele de voluntariat pentru documentarea cercetării sau altor tipuri de proiecte vor fi cuantificate prin contracte.
5. Se va oferi pe viitor posibilitatea transformării contractelor de colaborare în contracte de muncă (pentru a cuantifica orele de practică terapeutică efectuate, necesare trecerii de la o treaptă de specialitate la alta – de exemplu de la nivelul de autonom la nivelul de specialist) în funcție de calitatea muncii, nivelul de competență și creativitatea terapeutului.
Cei interesati se pot inscrie si/sau cere detalii pe adresa de mail contact@icscc.ro. Va urma un interviu, dupa care, la data de 1 octombrie 2014 vor fi convocati cei 10 finalisti ai fiecarei echipe pentru a demara primele activitati.
Vă aștept cu drag în acest nou proiect!
Psihoterapeut principal,
Formator Diana Laura Ciubotaru