Tulburarile de invatare: Strategii educationale in dislexie si discalculie

poster_wk_diana_muntean_0.jpgTulburările de învățare: Strategii educaționale în dislexie și discalculie
by psih. Diana Muntean

Cu o incidență între 5 și 15% din populație, dificultățile de învățare sunt tulburări de dezvoltare care încep să se manifeste uneori de timpuriu și pot fi identificate mai ales la vârsta școlară. Ele conduc la abilități problematice, mai ales în domeniul achizițiilor academice/școlare, incluzând dificultăți la citit (lectură, comprehensiune), scris și matematică (conceptul de număr, calcul, rezvolvare de probleme, etc.).

Tulburările de învățare specifice nu sunt un simplu rezultat al unei instrucții carențiale, ci adaugă o componentă a neuro-dezvoltării diferite în procesarea limbajului și informației. Dacă aceste tulburări nu sunt abordate din timp și corect, pot permanentiza o suferință de lungă durată a copiilor în ceea ce privește învățarea în general, a achizițiilor școlare în particular, pentru multe arii curriculare, nu doar pentru lectură și matematică, dar și în științe, istorie, științe sociale ș.a. 

Complicațiile care pot deriva din aceste probleme se răsfrâng asupra stării de bine a copiilor - prin stres, demotivare cronică, rezultate școlare slabe, respingere sau evitare a mediului de învățare și o rată mai scăzută de angajabilitate pe termen lung.

Vă invităm să participați la atelierul în care vom aborda împreună:

- care sunt elementele de risc și factorii în dezvoltarea preșcolară pentru tulburările de învățare;

- cum putem identifica elevii cu dislexie și discalculie și cum putem diferenția  alte tulburări în cadrul patologiilor polimorfe;

- care sunt strategiile pe termen mediu și lung prin care le putem aborda;

- diverse tehnici de recuperare în tulburările de învățare de tip dislexie și discalculie, axate pe practici actuale care se bazează pe cercetări/("evidence-based");

- specificul intervențiilor educațional-recuperatorii în cazul copiilor afectați.

Workshop GRATUIT adresat adulților, susținut de psiholog clinician Diana Muntean
Gamma Kids by Gamma Institute

Când?
Joi, 25 mai 2017, ora 18.00 – 20.00

Unde?
Gamma Institute, Șos. Nicolina, nr. 1, bl. 928B, sc. A, et.1, ap.1, interfon 01

Înscrieri:
Înscrierea se face completând formularul următor (https://www.scoalasistemica.ro/inscriere-evenimente-ssf) și specificând denumirea evenimentului. Detalii puteți cere la telefon 0741 093 131.

 

Tags

scoala
performanta
tulburari de invatare
dislexie
discalculie
specialist
workshop
invatamant
psihoterapie
logopedie
Gamma Institute
gamma clinic psychology
gamma kids
psiholog bun in iasi
psihoterapie de familie si cuplu
psihoterapeut

Adaugă comentariu nou