Abilitatile de baza ale ascultarii reflexive (partea a treia)
Folositi abilitatea comunicationala numita ascultare reflexiva pentru a va ajuta copilul sa invete sa isi exprime sentimentele.
Folositi abilitatea comunicationala numita ascultare reflexiva pentru a va ajuta copilul sa invete sa isi exprime sentimentele.
Folosiți abilitatea comunicațională numită ascultare reflexivă pentru a vă ajuta copilul să învețe să își exprime sentimentele.
Dorim sa ne protejam copiii de dezamagiri, frustrari si conflicte cu alte persoane. Cu toate acestea nu ii putem proteja tot timpul sub aripa noastra. Ce putem face, totusi, este sa ii ajutam sa isi inteleaga sentimentele si sa faca fata celor legate de experiente neplacute. Folosind ascultarea reflexiva, ne incurajam copiii sa isi exprime si sa ne impartaseasca sentimentele.
Fiecare dintre noi are personalitatea sa si nu exista doi copii anxiosi cu comportamente identice. Totusi exista cateva coordonate generale similare pe care le vom descrie.
Cum decideți dacă teama copilului dumneavoastră e ”anormala”? Simplu: nu puteți decide așa ceva! Nu există ”temeri anormale”. Toate temerile sunt normale a unele sunt pur și simplu mai intense și mai mari decât altele. Chiar și fricile care inițial pot părea ciudate, precum teamă de microbi care îl determină pe un copil să se spele des, pot fi văzute ca simple frici normale care au ajuns să fie prea accentuate.